Folii cant ABS. Folii cant PVC

Ai nevoie de folii cant ABS sau folii cant PVC pentru finisarea unei piese de mobilier? Specialiștii Feromob vin în întâmpinarea nevoilor tale, oferind o gamă variată de canturi mobilă, în nuanțe și printuri diverse.

În portofoliul nostru vei regăsi atât opțiunea de cant mobilă din ABS, cât și cea de cant mobilă din PVC, fiecare dintre cele două produse fiind recomandată în funcție de tipul de mobilier de pe care dorești să-l finisezi sau de condițiile în care va fi păstrat mobilierul (ex. mediu uscat sau cu umezeală). Totodată, punem la dispoziție și adezivii necesari în montarea acestora.

Cant PVC vs cant ABS. Care dintre cele două ți se potrivește?

Cant PVC - proprietăți

Un cant mobilă din PVC (policlorură de vinil) este fabricat dintr-un plastic cu o duritate crescută, necasant, fiind rezistent la șocuri, zgârieturi și frecare. Cu toate acestea, materialul prezintă o sensibilitate destul de ridicată la umezeală și abur, astfel că nu se indică aplicarea unui cant PVC în cazul mobilei de bucătărie sau baie.


O altă recomandare în ceea ce privește aceste canturi mobilă din PVC se referă la evitarea utilizării lor pentru plăci în colțuri. Aplicarea unui cant PVC nu permite realizarea unei îmbinări perfecte în unghiuri de 90°, de aceea este mai degrabă potrivit pentru plăci cu colțuri rotunjite sau pentru piese curbate, cu rază mare (masă rotundă de dining, birou sau etajere cu un design ceva mai special.

Cant ABS - proprietăți

Varianta unor canturi mobilă confecționate din ABS (acrilonitril butadien stiren) este o alegere foarte populară în rândul producătorilor grație versatilității și durabilității acestui material.


Fabricat dintr-un plastic mult mai dur decât PVC-ul, un cant ABS este potrivit pentru orice tip de mobilier, având o densitate redusă, o durabilitate mare, și reacționând foarte bine la temperaturi înalte și medii cu o umezeală superioară (bucătărie, baie).

Specialiștii Feromob te ajută să alegi canturi mobilă potrivite!

Nu știi ce să alegi între un cant ABS și unul PVC? Specialiștii Feromob sunt pregătiți să te ajute cu informații relevante și sfaturi personalizate! Nu ezita să ne contactezi sau să ne faci o vizită în showroom-ul din Cluj-Napoca!